• ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ

  Edu4all - Εκπαίδευση για όλους

 • ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ

  H ΑΜΚΕ “Edu4all–Εκπαίδευση για όλους” συνεργάζεται με το Documenting Heritage Festival και διοργανώνει από κοινού τη δράση «Φτιάχνοντας ιστορίες από τις μνήμες των κτηρίων», ένα δίωρο πολιτιστικό εργαστήρι με στόχο να αναδείξει τη σημασία ενός ποιοτικού και καλαίσθητου μικρής διάρκειας βίντεο για την καταγραφή και την ανάδειξη της ιστορίας ενός κτηρίου της Σύρου, με σημαντική πορεία μέσα στον χρόνο. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες των συμμετεχόντων θα προβληθούν ως ιστορίες (stories) σε κοινωνικά δίκτυα από τα επίσημα δίκτυα του Documenting Heritage Festival και της “Edu4all-Εκπαίδευση για όλους”.

   

  Η καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς ενός τόπου είναι μια ενέργεια ιδιαίτερης σημασίας, καθώς συμβάλλει στη μετάδοση της ιστορικής γνώσης αλλά και προφορικής εμπειρίας ενώ μέσα από την καταγραφή βοηθά στην ανάπτυξη της παιδείας, της εμπειρίας και του πολιτισμού ενός τόπου. Πέρα από αυτό είναι μια διαδικασία που αποφέρει οφέλη και στο ίδιο το άτομο που ασχολείται καθώς μαθαίνει βιωματικά, εμπλουτίζει τις γνώσεις που έχει και νιώθει ότι αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου στόχου για την προώθηση του πολιτισμού.

   

  Η “Edu4all–Εκπαίδευση για όλους” ΑΜΚΕ συνεργάζεται για αυτόν τον σκοπό με το Documenting Heritage Festival και με τον σκηνοθέτη Κυριάκο Αγγελάκο, καλώντας όσες και όσους ενδιαφέρονται να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα συμμετοχής.

   

  Πιο αναλυτικά, όσες και όσοι λάβουν μέρος θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά ένα ιστορικό κτήριο, να μάθουν την πορεία του μέσα στον χρόνο, να παρακολουθήσουν πώς γίνεται μια συνέντευξη σε ένα ντοκιμαντέρ και να εμπνευστούν από όλη αυτή τη δράση, δημιουργώντας τελικά μια ιστορία (story) που θα ανέβει στα κοινωνικά δίκτυα.

   

  Απαραίτητος εξοπλισμός μια φωτογραφική μηχανή ή κινητό τηλέφωνο τύπου smartphone. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί προτεραιότητα.

   

   

   

  Η “Edu4all-Εκπαίδευση για όλους και το πρόγραμμα Doc at First Sight

   

  Η “Edu4all-Εκπαίδευση για όλους" και το πρόγραμμα Doc at First Sight

  H“Edu4all-Εκπαίδευση για όλους” ιδρύθηκε τον Μάιο του 2022 στη Σύρο από την Κυριακή Κυρίτση και την Αθανασία Καμαργιάννη. Είναι Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την προώθηση της δια βίου μάθησης και τη διαρκή και χωρίς όρια εκπαίδευση και κατάρτιση για όλους. Το 2023,υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, διοργάνωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον κινηματογράφο και τη δημιουργία ντοκιμαντέρ “Doc at First Sight” που θα υλοποιηθεί ξανά τον Οκτώβριο του 2024, ενώ πρόσφατα σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ολοκλήρωσε την πολιτιστική -εκπαιδευτική δράση «Καραβομαραγκοί και Φωτογράφοι». 

   

   

   

  ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΡΑΣΗΣ

  Κυριάκος Αγγελάκος, Μάρκος Τράκας, Κυριακή Κυρίτση

   

   

  ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

  Edu4all - Εκπαίδευση για όλους